
Ξέρεις εσύ...
Ήρθε η ώρα να αποδράσεις.
Το διαισθανόσουν εδώ και κάποιες εβδομάδες, αλλά το 3ημερο του χιονιά σου τεκμηρίωσε τη σκέψη και σε πολιτικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Τελειώνεις και το καταλαβαίνεις κι εσύ άσχετα αν δεν το παραδέχεσαι -και ορθά- γιατί ξέρεις ότι τα πράσινα ψυχοδιεφθαρμένα ποντικάκια που επέλεξες να έχεις δίπλα σου θα σε εγκαταλείψουν πρώτα, πριν καν τα συνήθως ύποπτα βουλευτάκια. Είδες επιτέλους τη σκοτεινή πλευρά του καθρέπτη...
ΑΡΡΕΝΩΤΙΠΟΤΑ
Το 1965 ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος -υποστήριζε στο Κοινοβούλιο- πως «ένα εξαιρετικά ύπουλο σχέδιο βρισκόταν σε εξέλιξη: νέες κοπέλες, μέλη της Νεολαίας των Λαμπράκηδων, χρησιμοποιούνταν ως δολώματα με σκοπό την εξουδετέρωση εθνικόφρονων νέων, έχοντας μάλιστα ιδιαίτερη προτίμηση στους αξιωματικούς ή τους γιους τους, καθώς έτσι μπορούσαν να εξασφαλίσουν πρόσβαση στο στράτευμα»!

Μητσοτάκης Χιονάνθρωπος
Χθες Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 χιόνισε στην Αττική και όχι μόνο. Ξεκινάμε από την ονοματοδοσία της κακοκαιρίας: «Ελπίς»!
Πόσο ευφάνταστος είναι αλήθεια αυτός που έδωσε αυτό το πανέμορφο όνομα για να το ταυτίσει με τον χειρότερο χιονιά της χρονιάς ΄50 far, είναι θέμα προς διερεύνηση. Αν παρ’ ελπίδα μείνει άνεργος από την ΕΜΥ, θα τον προσλάβω σε ένα νέο group BLACK COMEDY που ετοιμάζω για το antinews.tv να σχολιάζει την αβάσταχτη φαρσοκωμωδία που συνθέτει την καθημερινότητά μας.
Η Ελλάδα στον δρόμο για Failed State
Η παγκόσμια κρίση που βιώνει η Ελλάδα κι όλος ο κόσμος εδώ και δύο χρόνια δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία. Μπορεί να ακουστεί υπερβολή, αλλά οι ιστορικοί του μέλλοντος θα διαχωρίζουν τις εποχές σε προ-κορωνοϊού (BC) (Before Coronavirus) και μετά κορωνοϊού (AC) (After Coronavirus).
Νίκος Καραχάλιος: Εμείς τι κάνουμε για τη Δημοκρατία μας;
Το κυρίαρχο ερώτημα σε μια Δημοκρατία που περνάει κρίση δεν είναι τί κάνουν οι «άρχοντες», αλλά το τί κάνουμε «εμείς», οι «πολίτες». Οι ασκούντες εξουσία DNAϊκά αποστρέφονται τον έλεγχο. Έχουν την κύρια αλλά όχι και την αποκλειστική ευθύνη για τις «εκπτώσεις» που υφίσταται το Πολίτευμά μας.
Έκπληξη: Άνδρας της χρονιάς o Elon Musk! (και όχι ο Κυριάκος...)
Ξεκινάω την αρθρογραφία του 2022 με μια είδηση που θα απογοητεύσει πολλούς στο Μέγαρο Μαξίμου και ακόμη περισσότερο τους #Kyriakistas.
Ο Άνδρας της Χρονιάς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ…
Το διαβάζουν και δεν το πιστεύουν.
Τρίβουν τα μάτια τους.
Ξύνουν τα Άριστα κεφάλια τους.



ΚΥΡΙΑΚΟ μου, μήπως τελικά η γαλοπούλα είσαι εσύ;
Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή τον πρωθυπουργό στην 85η ΔΕΘ, όπως κάνω αδιαλείπτως από το 1996 και μετά. Δεν έχω ξαναδεί λοιπόν τα τελευταία 26 χρόνια τόσο ατομοκεντρική, αλαζονική και αμετροεπή εμφάνιση. Γι’ αυτό και πιστεύω πως θα είναι η 3η και τελευταία του.
1η ΑΝΤΙ-ΔΕΘ: Ανοικτή συζήτηση στο Μοναστηράκι, την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου
It all begins with an idea. Maybe you want to launch a business. Maybe you want to turn a hobby into something more. Or maybe you have a creative project to share with the world. Whatever it is, the way you tell your story online can make all the difference.
Πουλώντας πάγο στους Εσκιμώους
Η οικογένεια Φαμίλια βρισκόταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση.
Η οικογένεια δεν ήξερε σε ποιόν και πόσα χρωστούσε.
Ο πατέρας Φαμίλιας έβλεπε το εισόδημά του να συρρικνώνεται εξ αιτίας των μνημονίων και του lockdown για τον Covid-19.

Ο ανεύθυνος στρατηγός και η παγκοσμιοποίηση
Στη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 12 Αυγούστου στα ελληνικά και διεθνή media, σχετικά με τις ευθύνες και τα πρόσωπα, είπε ο ίδιος κάτι που θα τον δεσμεύει για το θέμα των ευθυνών:
Από την απάντησή του -πέραν όλων των άλλων- κρατήστε και το εξής: «οι ευθύνες δεν αφορούν κατ’ ανάγκη μόνο σε πρόσωπα, αφορούν συχνά και σε δομές και σε διαδικασίες». Μία τέτοια δομή δεν ήταν υπεύθυνος να διορθώσει ως Υπουργός Εσωτερικών το ‘12; Ως Επικεφαλής του Επιτελικού Κράτους από το 2019 και μετά τί έκανε; Θα τα ρίξει πάλι στις δομές;
Ο «Στρατηγός Άπνοια» καλύτερα να εκκενώσει το Μαξίμου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο -μετράω εβδομάδες (maximum 43)- ως Πρωθυπουργός έχει από σήμερα Κυριακή 22/8 έως και την Τετάρτη το πρωί 25/8 γύρω στις 80 ώρες να ετοιμάσει την «απολογία» του για το μαύρο ρεκόρ που κατέρριψε σε 24 μόλις μήνες… Κατέκαψε 1.100.000 και πλέον στρέμματα ελληνικής γης (πάνω από 10 εκατομμύρια πεύκα, περίπου 1 καμένο ανά ένα κατακαημένο Έλληνα), καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ανικανότητας. Το Επιτελικό Κράτος δεν τσουρουφλίστηκε, απλά έγινε ανέκδοτο.

Το δόγμα του 112 έκαψε την Ελλάδα: Όταν η εκκένωση υπερισχύει της κατάσβεσης
Γιατί κάηκαν η Βαρυμπόμπη, η Βόρεια Εύβοια και καίγονται τα Βίλια;
Γιατί κινδυνεύει να καεί όλη η χώρα; Γιατί οι πυρκαγιές σταματούν στη θάλασσα;
Αρέσει στις φλόγες να κάνουν μπάνιο;
Προφανώς όχι.
Η υποκρισία των αρίστων
Όταν εξελέγη ο κύριος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό πως ήταν έτοιμος σε όλα…
Δεν μας είπε πως στην πραγματικότητα ήταν ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ!
Η έννοια του Επιτελικού Κράτους ήταν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που είδαμε, δηλαδή το τρίπτυχο ετοιμότητα-γνώση-αποτελεσματικότητα.
Η Ελλάδα που φλέγεται και τα γεγονότα του Αυγούστου
Ο Αύγουστος είναι μήνας διακοπών σε όλο τον κόσμο και για τον απλό κόσμο. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου εξαίρεση, γι’ αυτό και την περασμένη Κυριακή είπα να κατεβάσω τα «πολιτικά μολύβια», να μην ασχοληθώ μέχρι της Παναγίας με τα κοινά και να κάνω «ανέμελες διακοπές», ακολουθώντας το πρότυπο του μοναδικού ΡΜ μας.
Τέλος το ρήμα “φοβάμαι”, είμαστε στο “καίγομαι”
Αν στη θέση της Μαφίας, της λουπάρα (η κομμένη καραμπίνα που χρησιμοποιούσαν οι εκτελεστές της), βάλουμε τα σύγχρονα συστημικά ΜΜΕ, που εμπορεύονται τον φόβο του Covid, μέσα από δελτία ειδήσεων, εφημερίδες και sites, έχουμε μια ίσως υπερβολική, αλλά σίγουρα ενδιαφέρουσα αναλογία.

M for MITSOTAKIS,
V for VENDETTA
Όλα οφείλονται σε παιδικό τραύμα. «Έτρωγε πόρτες μικρός», λένε κάποιοι.
«Κοιμόταν από νωρίς», λένε κάποιοι άλλοι και «δεν έπινε ποτέ», συμπληρώνουν οι αντι-ξενέρωτοι συμμαθητές του. Ενώ ορισμένοι που τον γνώριζαν καλύτερα, υποστηρίζουν ότι «δεν τον είδαν να χορεύει ποτέ». Μόνο διάβαζε και έπαιζε λίγο -μέτριο μπασκετάκι- και μετά βουρ για το κρεβάτι του, ούτως ώστε να ξυπνήσει στις 6 π.μ., για να κάνει «επανάληψη» πριν περάσει το σχολικό. Όλα για το σχολείο.

Έχουν μπερδευτεί οι άνθρωποι...
Κάθε εβδομάδα κάνω ως ατομική πολιτική άσκηση μια καταγραφή βασικών ειδήσεων και τις κατατάσσω σε ενότητες της επικαιρότητας. Ονομάζεται χάριν του εσωτερικού διαλόγου με το id μου [ο αντικειμενικός –μη πολιτοκοποιημένος- δημοσιογράφος/ελεγκτής που κρύβω μέσα μου (εγώ είμαι ο Νίκος) «Τα Νέα του Νικόλα» ή “Nicholas Times”.

Κυριάκο μου πως έμπλεξες έτσι;
Θα πάει ο Κυριάκος σε εκλογές;
Αυτή είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.
Μόνο αν αισθανθεί ότι έχει αρχίσει η φθορά του.
Και πότε αρχίζει η φθορά ενός Πρωθυπουργού;
Κυριάκο μου τί λες; Ανταλλάζουμε τα κόμματά μας;
Αφού δεν σου κάνει η Νέα Δημοκρατία και φαντασιώνεσαι με τους Αρίστους ένα καινούργιο κουστουμάτο (αλά GOLDMAN SACHS κόμμα) ιδού η Ρόδος, ιδού και η πρόκληση/πρόσκληση.
Κέρδη για τους λίγους ή ανάπτυξη για τους πολλούς;
Η αμερικανογεννημένη κρίση του 2008 χάθηκε και δεν αξιολογήθηκε ως «μάθημα» από τους Ευρωπαίους. Μπορεί να δίδαξαν “the hard way” οι σκληροί της.
Ευτυχία και Πολιτική – Άκουσε Κυριάκο τον Καλύβα…
Τις τελευταίες ημέρες έγινε μεγάλη συζήτηση ανάμεσα σε ένα μικρό κύκλο διανοούμενων και σοβαρών δημοσιολόγων στην Ελλάδα (άραγε πόσο λυπηρά μικρός είναι αυτός στη χώρα μας, μήπως είναι και αυτή μία από τις κύριες αιτίες της παρακμής μας;), από μια τοποθέτηση-συμβουλή του καθηγητή Στάθη Καλύβα προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Συγνώμη, «δεν είμαι πολιτικός», είμαι ο Άλεξ Πατέλ
Αν δεν είχα διαβάσει το προχθεσινό πρωτοσέλιδο κείμενο στήριξης ενός ακόμη Αρίστου στην «έγκριτη» Καθημερινή (12.5.21) με τίτλο: «Λίγο από την παλιά Ελλάδα, λίγο παραπάνω από τη νέα», είχα αποφασίσει να μην τοποθετηθώ επί της νέας γκάφας του Άλεξ Πατέλη. Απλά θα περίμενα την επόμενη…
Οι Kyriakistas ζουν ανάμεσά μας...
Όσο και αν σπούδασα, όσο και αν διάβασα, όσα και αν έγραψα, όσες συνεντεύξεις και αν έδωσα, πάντα με βασάνιζε η απήχηση του μηνύματος. Τα κείμενα είναι σύνθετα, αν θέλεις να είναι πλήρη και ολοκληρωμένα. Ο τηλεοπτικός λόγος είναι tweetαρισμένος, γιατί είναι χρονικά περιορισμένος.
Το ψέμα του 1 δις ευρώ και το πάρκο για τα βλήματα
Μας έχουν «φλομώσει» τελευταία, ενώ η οικονομία έκλεισε με ύφεση -10% το ’20, στα «δις» και «τρις» του Ταμείου Ανάπτυξης που ΘΑ έρθουν το ‘22, ενώ εμείς δεν βλέπουμε στην τσέπη μας cent.
Εκτός αν οι κυβερνήσεις (αυτό)ικανοποιούνται, αν κάνουν χαρούλες μεταξύ τους ο Πατέλης με τον Σκέρτσο πιστεύοντας πως οι σε αναστολή συμπολίτες μας καλύπτουν τις ανάγκες τους με τα 534€.
Άσκηση των κομάντο από το μέλλον: Με ειδική στολή πέταξαν και έκαναν ρεσάλτο σε πλοίο
Εάν πριν από χρόνια έλεγαν ότι ένα κομάντο που φοράει μια ειδική στολή θα μπορέσει να πετάξει και να ανέβει σε ένα εχθρικό πλοίο, σίγουρα όποιος το έλεγε θα τον περνούσαν για τρελό.
Ζήτω η «Χριστιανική Πρωτομαγιά»!
Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, συνειδητοποίησα ότι ο «Κυριάκος μας» (πολλές να’ ναι οι μέρες του και λίγες των εχθρών του), μπορεί να μην είναι τελικά ο ίδιος «ο Μωυσής», αν ήταν θα το έπαιρνε το μάτι μου σε μια από τις Technicolor Χολυγουντιανές υπερπαραγωγές του ’50 και του ’60 που κατανάλωσα με όρεξη αντίστροφη της νηστείας που έκανα τη Μεγάλη Εβδομάδα. Τί «Ιησούς από τη Ναζαρέτ», τί «Βίβλος», τί «Μπεν Χουρ» είδα, δεν φαντάζεστε. Πουθενά ο Κυριάκος! Άφαντος.
Καλύτερο το σουηδικό μοντέλο από το ελληνικό; (Και δεν είναι η Μπριγκίτε Νίλσεν)
Συμπληρώσαμε -καθόλου αισίως- ένα ολόκληρο χρόνο από την επίσημη ημερομηνία- με ανακοίνωση και σφραγίδα του ΠΟΥ (Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας) από την κήρυξη της Πανδημίας και την προκήρυξη (ως WANTED) της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ελευθερίας…
Una faccia una razza?-Η Ιταλία έφυγε απο το Μπεργκαμο, η Ελλ’αδα πάει…
Μια θλιβερή επέτειος πέρασε ξεχασμένη. Ίσως καλύτερα. Δεν θα την επανέφερα στη μνήμη μας, αν δεν είχε καταστεί δυστυχώς επίκαιρη. Ένα χρόνο πριν στο Μπέργκαμο, η Ιταλία υπέστη μια δεινή ήττα: 6.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε μια επαρχία 120.000 κατοίκων. Υπολογίζεται πως είχαν προσβληθεί 43.000 άνθρωποι (36%). Ποια είναι η διαφορά από την Ελλάδα; Οι Ιταλοί μαθαίνουν από τα λάθη τους. Οι Έλληνες απ’ ότι φαίνεται, για άλλη μια φορά, τα επαναλαμβάνουν. Και μάλιστα όχι μία, αλλά δύο φορές.

What if
Ο Pikachu, το Vaggelaki και ο Mr. Bean #1
Το ερέθισμα γι’ αυτή την ιστορία με τον Pikachu και τα Vaggelakia μου δόθηκε αφού άκουσα σε ένα διάλογο στο ραδιόφωνο του SKAI, απαξιωτικό σχόλιο για έναν από τους πιο αγαπημένους μου ηθοποιούς που μπλέχτηκε στον Ελληνικό δημόσιο «διάλογο» σε συνέχεια μιας κόντρας στο Twitter μεταξύ ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και του Άδωνι (πάντα καλού μου φίλου) Γεωργιάδη…
Γίνεται o Mr. Bean να μην έχει χιούμορ; #2
Το δεύτερο ακολουθεί στις 10.30 π.μ. με μια ετερόκλητη παρέα στο λιμανάκι της Νέας Μάκρης. [Ξέρω πολύ καλά πως ποσώς σας ενδιαφέρει πού και πότε πίνω καφέ, αλλά το τι συζητώ μαζί τους, ίσως έχει λίγο μεγαλύτερο ενδιαφέρον]. Ιδιοτελώς λοιπόν έχω μετατρέψει τους φίλους μου σε ένα είδος public focus group, δηλαδή κάνουμε μια καθημερινή, ανοιχτή και δημόσια ποιοτική έρευνα.
Αν δεν είχε ο Mr. Bean χιούμορ τί θα ήταν; #3
Όποιος έχει χιούμορ βγαίνει κερδισμένος στη ζωή. Χαρίζει θετική ενέργεια τους γύρω του και την εισπράττει. Για όποιον έχει απλώς «πλάκα», δεν ισχύει το ίδιο, γιατί αν κάποιοι αρχίσουν να του το ανταποδίδουν, έχει πρόβλημα.

Επιτέλους σας νοιώθω, κύριε Σημίτη
Όσα χρόνια και αν είναι κάποιος στην πολιτική δεν σταματάει να μαθαίνει. Γι’ αυτό δεν υπάρχει πιο όμορφη, ευγενής και ταυτόχρονα προκλητική τέχνη. Γιατί σε αναγκάζει να «γειράσκεις αεί διδασκόμενος», και διδασκόμενος βελτιώνεσαι. Και όταν βελτιώνεσαι, αλλάζεις. Και όταν αλλάζεις, ανανεώνεσαι. Και όταν ανανεώνεσαι, ξανανιώνεις, δηλαδή μένεις πιο νέος. Υπό μια έννοια βάζεις δύσκολα στον ανίκητο εχθρό, προσπαθείς να επιμηκύνεις την παρουσία σου στο πέρασμα από αυτόν τον πλανήτη.
Επιτέλους κύριε Σημίτη...
Πότε είναι απλά τα πράγματα;
Όταν έχεις καθαρό μυαλό και εσωτερική ισορροπία.
Αυτά για τους καθημερινούς ανθρώπους.
Γιατί για τους πολιτικούς η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική.
Για τους κορυφαίους εξ αυτών ακόμη πιο σύνθετη (complicated) που λένε και στο facebook.
Πότε λοιπόν γίνονται πιο απλά τα πράγματα για τους Πρωθυπουργούς;
Οι εκλογές, τα πέντε παράδοξα και οι πέντε εν αναμονή πρωθυπουργοί
Ο Γκαίτε διάβαζε τις εφημερίδες δέκα ημέρες μετά την κυκλοφορία τους για να γλυτώνει χρόνο, αφού το διάστημα αυτό το θεωρούσε αρκετό για να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι, τα εφήμερα από τα διαχρονικά, οι ειδησούλες της ημέρας από αναλύσεις άξιες προς διερεύνηση.

Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;
“ A million dollars question”, (η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων), θα έλεγε ο Αμερικανός guru της επικοινωνίας και μέντοράς μου Frank Luntz.

Ανέμελος επικοινωνισμός
Όταν η επικοινωνία γίνεται ισχυρότερη από την πολιτική αποτυγχάνουν και οι δύο (Δόγμα Νίκου Καραχάλιου). Το σύγχρονο αυτό φαινόμενο το είχα ονομάσει ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟ πριν από 13 ακριβώς χρόνια, το γρουσούζικο 2008, όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση στις ΗΠΑ…
Eπικοινωνισμός και ραντεβού
«Το ραντεβού για εμβολιασμό, ραντεβού ζωής», είναι το μήνυμα στο τέλος του ομώνυμου σπoτ της Newtons. Η δουλειά της καλής διαφημιστικής γεμάτη από νοσταλγία και συναίσθημα. Η επιλογή των δύο αγαπημένων πρωταγωνιστών εξαιρετική, αφού και το target group είναι 60+, καθώς προηγείται στην εμβολιαστική σειρά η τρίτη ηλικία που μεγάλωσε με το λατρεμένο δίδυμο.
Eπικοινωνισμός vs Γεγονότα... σημειώσατε 2
«Ο Έλληνας που κάποτε έλεγαν [ο ίδιος!], ότι σκέφτεται ατομικά, έγινε συνειδητό μέρος μιας συλλογικής προσπάθειας». Εδώ πραγματικά με ξεπερνάει. Αφού αυτοκαταγγέλλεται μετά εξυμνεί μια συλλογικότητα (όχι βέβαια Συριζαϊκή –μακριά από εμάς), ενώ ζητάει από όλους «να βάλουμε ως προτεραιότητά μας την έννοια της ατομικής ευθύνης».
Eπικοινωνισμός και Mea Culpa. Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι άριστοι χτενίζονται
Με τεράστια έκπληξή μου διαπίστωσα το εξής: ενώ η Κυβέρνηση είχε μια σειρά από σοβαρά (και μεταξύ μας μερικά κάποια κωμικά) ανοιχτά μέτωπα, βρήκε τον χρόνο να πάρει άλλη μια πρωτοβουλία!

Ωρα αυτοκριτικής για τα «ΝΕΑ»;
Τα «ΝΕΑ» άντεξαν, παρά τη μετακίνηση κατά 180 μοίρες της γραμμής από την Κεντροαριστερά στην Κεντροδεξιά. Η αλλαγή ενός γράμματος στον διακριτικό τίτλο (ΔΟΜ από ΔΟΛ) ήταν αρκετή για να στραφεί το σύνολο του δημοσιογραφικού δυναμικού από τη σοσιαλδημοκρατία στον νεοφιλελευθερισμό.
Το πολιτικό #Μetoo του σημιτογάλαζου θεάτρου
Η τέχνη αντλεί από τη ζωή και η ζωή ενίοτε γίνεται τέχνη. Σπάνια τα δράματα του σανιδιού γίνονται ένα με τα δρώμενα του πολιτικού παιχνιδιού. Και για να μην νομίσετε πως θα αναφερθώ στις πρόσφατες συγκλονιστικές αποκαλύψεις στο χώρο του θεάτρου..
Τί έχουν τα έρμα και μιλάνε;
«ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ»! Εντολή Μαξίμου στους «Πολυλογάδες» Υπουργούς. Η κακοφωνία και τα λεγόμενα «φάλτσα» επέβαλαν το σιωπητήριο από τον Πρωθυπουργό. Αν αυτό είναι το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (13-14/2/21) (πιο πολύ δεν τους ταιριάζει αυτό το όνομα, καθώς δεν είναι απλά φιλοκυβερνητικά) τί να γράψουμε εμείς στο antinews;
«Πώς πέσαμε πάλι έξω, κύριε Πρόεδρε;»
Για άλλη μια φορά τα τελευταία 10 χρόνια μια ακόμη ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να πέσει κακοπληροφορημένο θύμα των κακών δημοσκοπήσεων με βάση τις οποίες παίρνει τις αποφάσεις της και των ιδιοτελών σκοπών που τη διακατέχουν για παράταση της παραμονής της στην εξουσία.
Το δυστοπικό 13άρι
Ας μεταφερθούμε νοερά για λίγο στις 7 Ιουλίου 2021 όταν η Συγκυβέρνηση «ΝΔ» και «Αρίστων» θα συμπληρώνει 2 χρόνια ζωής. Διαβάζοντας τον διεθνή και ελληνικό τύπο με προσοχή, μία ρεαλιστική ανάλυση/προβολή μας προκαλεί μια σειρά από απορίες.
Η δική μας Νέα Δημοκρατία
Με αφορμή τη συμπλήρωση 5 ετών από τις τελευταίες εσωκομματικές διαδικασίες και τη θεαματική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού παγκοσμίως λόγω της Πανδημίας του Covid-19, η Παράταξή μας τίθεται μπροστά σε σημαντικότατα ζητήματα. Ήδη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ηττήθηκε και αποπέμφθηκε. Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός παραιτήθηκε εν μέσω σκανδάλων.

Ο Μπλεκ στο Καπιτώλιο
Το αποτέλεσμα είναι 5 νεκροί και μία Δημοκρατία στην εντατική
Το πρόβλημα στην Αμερική του 2021 είναι πολύ βαθύτερο και πολύ ευρύτερο από τους Μπλεκ.
2021, το έτος της μεγάλης μετάβασης – Ο κόσμος στη μετά Covid εποχή
Διεθνείς οργανισμοί, κυβερνήσεις, κόμματα, πολιτικοί και η επιστημονική κοινότητα, ξόδεψαν τεράστια ενέργεια και πόρους τους τελευταίους 12 μήνες, σε μια προσπάθεια να προσαρμοστούν στις απρόσμενες συνθήκες που διαμόρφωσε στον πλανήτη η εμφάνιση του Covid-19.
Μπράβο, Κυριάκο! Καλό κατευόδιο, κύριε Τάκη…
Υπάρχουν -ή μάλλον καλύτερα υπήρχαν- κανόνες στην πολιτική και τη δημοσιογραφία, που καλό είναι οι αναλυτές να σέβονται.
Όμως μετά από όλα αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν και να γράφονται στην αλλοπρόσαλλη Χώρα μας, αλλά και στον κόσμο, την τελευταία 5ετία, οι περισσότεροι άγραφοι νόμοι έχουν πεταχτεί στην κάλαθο των αχρήστων και πολλά από τα σκουπίδια βγήκαν από τη θέση που τους αρμόζει, μόλυναν το πολιτικό περιβάλλον και την κοινωνία και κατάφεραν να στρογγυλοκαθίσουν σε καρέκλες ευθύνης!

Αντί για το ΕΣΥ προετοίμαζαν εκλογές
Ότι πολλά δεν πάνε καλά με τη διαχείριση της «πανδημίας» δεν χρειάζεστε το άρθρο αυτό για να το μάθετε. Το βλέπετε στα δελτία ειδήσεων, το ακούτε από τους ολοένα και περισσότερους γνωστούς και φίλους σας που ασθενούν, το φωνάζουν οι ίδιοι οι αριθμοί που έχουν πλέον «σταθεροποιηθεί» δραματικά.
Η "Νέα Πολιτική Κανονικότητα" ροκανίζει τον Μητσοτάκη
Τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα δεν εξελίσσονται με βάση τα γεγονότα τις περισσότερες φορές. Είμαστε ένας λαός γεμάτος αντιθέσεις, μια κοινωνία γεμάτη αντιφάσεις. Η γεωγραφική θέση μας μεταξύ Ευρώπης-Ασίας-Αφρικής συνθέτει στο εθνικό DNA τρεις διαφορετικές κουλτούρες. Κι αυτό που συμβαίνει με τους πολίτες συμβαίνει και με τους πολιτικούς.
Μόλις συμπληρωθεί 1,5 χρόνος διακυβέρνησης στην Ελλάδα σαν κάτι να μας τσιμπάει όλους. Δεν υπάρχει παρέα, από τα καφενεία στα χωριά, μέχρι το Κολωνάκι, που να μην αναζητά την απάντηση στην ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων: «Τί βλέπεις;», «Θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις;». Πριν προλάβεις να απαντήσεις έχουν πεταχτεί τουλάχιστον τρεις "Πρετεντέρηδες" για το σχόλιο της ημέρας. Σαν να μην έφτανε αυτό, ξεστόμισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός τη μαγική φράση μόνος του.
Έμαθα τι να απαντάω όταν με ρωτάνε "πώς τα πάει ο πρωθυπουργός;"
Οι ερωτήσεις απαιτούν απαντήσεις. Στην κανονική ζωή. Όχι και στην πολιτική. Γιατί η πολιτική μπορεί –εν πολλοίς ή επί της αρχής– να ρυθμίζει τη ζωή των ανθρώπων, αλλά δεν διέπεται από όρους κανονικότητας. Όταν οι πολίτες αρχίζουν να σε ρωτούν: «Πώς τα πάει ο πρωθυπουργός;», ξέρεις ότι το νέο σχήμα έχει πιάσει το όριο των 500 ημερών διακυβέρνησης.

“ Ξεθάρρεψα, λοιπόν, και παρά την κυριολεκτικά νοσηρή περιρρέουσα ατμόσφαιρα, άρχισα να τοποθετούμαι εκ νέου στα δημόσια πράγματα.”
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας, ο μοναδικός ίσως στον κόσμο που έκανε κάτι τέτοιο, κατηγόρησε ένα (απροσδιόριστο) κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ως «ψεκασμένο». Χρησιμοποίησε μάλιστα αυτόν τον μη πολιτικά ορθό όρο δύο φορές. Και σε διάγγελμά του (το μοιραίο γι’ αυτόν 13ο, όπου εξήγγειλε το 2ο lockdown) και σε ομιλία που διάβαζε στη Βουλή. Η επιλογή αυτή είναι και λάθος και επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία. Θα εξηγήσουμε το γιατί.